Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za Hrvatsku, kažu

Domovinski pokret ima pet ključnih ciljeva

Borba za bolju Hrvatsku tek počinje, poručili su iz Domovinskog pokreta i istaknuli svojih pet ključnih ciljeva.

Na sastanku Predsjedništva Domovinskog pokreta nakon konstruktivne rasprave prihvaćeno je Sklapanje sporazuma o sastavljanju Vlade s HDZ-om, priopćeno je iz DP-a.

Prilikom pregovora dogovoreno je da će Vlada biti takva da nitko neće u potpunosti kontrolirati resore, naglasili su iz DP-a: U svakom resoru i Domovinski pokret provodit će dio svojih politika. U sporazumu o suradnji s HDZ-om usuglasit će se međusobne politike, što DP-u osigurava da u buduće politike ugradi velik dio svoga programa."

Pročitajte i ovo Josip Jurčević Parlamentarni izbori 2024. Jedan DP-ovac neće dati potpis Plenkoviću: "Malo je nezadovoljan jer..."

"U skladu s ključnom točkom koju smo isticali u predizbornom vremenu, a to je strateško pitanje demografije, Domovinski pokret vodit će Ministarstvo demografije. Ovo će ministarstvo biti ključno za provođenje pronatalitetnih politika, ali i za provođenje useljeničke politike, kao dijelom i za zaštitu hrvatske granice", istaknuli su iz DP-a nakon sastanka Predsjedništva.

Dodaju i da samodostatnost u proizvodnji hrane ostaje njihov ključni cilj: "Sada smo dobili priliku situaciju mijenjati u praksi time što ćemo voditi Ministarstvo poljoprivrede. Osim toga, preuzimamo odgovornost i u resoru gospodarstva, koje je jedno od ključnih za postizanje ekonomskog prosperiteta."

Pročitajte i ovo Milanović i Plenković Parlamentarni izbori 2024. Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili

"Demografska obnova, povratak mladih, obnova sela, samodostatnost u proizvodnji hrane, kao i promjena općedruštvene klime, u skladu s programskim načelima, ostaju naši ključni ciljevi. Pred nama je velik posao. Borba za bolju Hrvatsku tek počinje. Svjesni smo da do promjena ne može doći u jednome danu, no već mjeseci pred nama pokazat će našu spremnost i odlučnost u provođenju nacionalnih politika", poručili su iz Domovinskog pokreta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene