Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio USKOK

Detalji bizarnog slučaja iz Pule: Županijski tužitelj tražio prijatelja da mu poništi kaznu za parkiranje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Srecko Niketic/Cropix
Pokrenuta je istraga protiv dvojice dvojice hrvatskih državljana (1977., 1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, javio je USKOK u utorak.

Kako je javio USKOK, ne navodeći identitete osumnjičenih, osnovano se sumnja da je 21. prosinca 2023. u Puli, viši savjetnik – specijalist u Odsjeku za poslove zastupanja Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Grada Pule, privremeno ovlašten za obavljanje poslova iz djelokruga pročelnika Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu, na traženje svog prijatelja spriječio provođenje kaznenog postupka protiv njega zbog prometnog prekršaja.

Kako je već ranije potvrdio županijski državni odvjetnik Eddy Putigna, radi se o pročelniku Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Nebojši Nikoliću koji je je županijskom tužitelju Željku Perčinliću oprostio kaznu za nepropisno parkiranje od 15 eura, a koja je zbog nedostavljanja podataka narasla na oko 700 eura.

USKOK u priopćenju dodaje kako je Nikolić znao da je Perčinlić nije na vrijeme dostavio podatke o identitetu osobe koja je 18. veljače 2023. počinila prometni prekršaj, ali je naložio podređenom prometnom redaru da bez zakonske osnove u poslovnoj aplikaciji poništi Obvezni prekršajni nalog koji je 11. prosinca 2023. izdan protiv Perčinlića zbog prometnog prekršaja.

"Prometni redar je postupio prema nalogu prvookrivljenog na koji način je spriječeno provođenje prekršajnog postupka protiv drugookrivljenog koji je tako neosnovano oslobođen plaćanja novčane kazne u iznosu od 660,00 eura, kao i plaćanja troška prekršajnog postupka u iznosu od 13,27 eura", javlja USKOK.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene