Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otrovne gljive

Obitelji bivšeg muža skuhala je ručak koji ih je ubio, tvrdi da nije kriva

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Australka optužena za ubojstvo troje ljudi, izjasnila se da nije kriva. Sumnjiče ju da je ubila svekra i svekrvu te svekrvinu sestru.

Australka koja je optužena za ubojstvo troje ljudi skuhavši im otrovne gljive izjasnila se na sudu da nije kriva. 49. godišnja Erin Patterson suočena je s optužbama za tri ubojstva i dva pokušaja ubojstva zbog fatalnog obroka Wellington govedine koje je s otrovnim gljivama poslužila obitelji bivšeg muža, u srpnju prošle godine.

Suočena je s optužbama da je ubila svekra i svekrvu te svekrvinu sestru. Na suđenju je rekla da ih nije ubila namjerno, piše BBC. 

Patterson je priredila ručak u svom domu u Leongathi, jugoistočno od Melbournea, 29. srpnja prošle godine. Na ručku su bili njezini bivši svekar i svekrva Gail i Don Patterson, zajedno s Gailinom sestrom Heather Wilkinson i Heatherinim suprugom Ianom. Policija je rekla da je njen bivši suprug Simon Patterson također bio pozvan, ali nije mogao doći.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Pregovori i razgovori Neki zastupnici Domovinskog pokreta neće podržati Plenkovića? "Pitajte ga hoće li dati potpis, a ima ih još koji će izletjeti"

Nakon ručka četvero gostiju se teško razboljelo. U roku od nekoliko dana bračni par Patterson, oboje u dobi od 70 godina, te Heather Wilkinson, u dobi od 66 godina, umrli su. Ian Wilkinson (68) je preživio. Bio je tri mjeseca u bolnici.

Policija kaže kako vjeruje da su svi jeli zelene pupavke, iznimno otrovne i smrtonosne gljive.

Patterson je optužena za čak osam kaznenih djela, a policija ju je odmah osumnjičila za višestruko ubojstvo i pokušaje ubojstva. Detektivi su nakon toga otkrili još tri pokušaja ubojstva njezinog bivšeg supruga između 2021. i 2022. godine. 

Prvo ročište zakazano je za 23. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene