Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Njemačkoj

Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama

Arian
Arian Foto: Policija Rotenburga
Potraga za šestogodišnjim Arianom, autističnim dječakom, u njemačkoj pokrajini Donjoj Saksi kod grada Bremervördea, traje već nekoliko dana. Vjeruje se da je mališan odlutao sam, a s obzirom na njegovo specifično stanje policija je posegnula za kreativnim mjerama.

U potragu za Arianom uključeno je 250 vojnika, a u četvrtak je stiglo još 60 pripadnika zračnih snaga opremljenih termalnim kamerama, javile su lokalne vlasti. Svi uključeni i dalje su puni nade da će pronaći Ariana kojeg traže i uz pomoć dronova, helikoptera i posebne letjelice opremljene termalnim kamerama. 

Uz to, odlučili su posegnuti i za kreativnim mjerama - na nekoliko lokacija osvjetlit će nebo zrakama svjetlosti i puštati dječje pjesmice u nadi da će to izmamiti dječaka. S obzirom na svoje stanje, Arian ne komunicira govorom niti se ne odaziva na pozive. Osim toga, ne može osjetiti kada je žedan i gladan.

Već su ga pokušali namamiti slatkišima i balonima koje su, zajedno s kamerama, postavili na više lokacija, blizu šuma i na polja, a u srijedu navečer ispaljen je i vatromet kojeg Arian posebno voli.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam

Osim spasioca, dječaka traže i građani, a hitne službe planiraju još jednom pročešljati područje na kojem dječak živi nakon što su već pregledali sve kante za smeće, i kanalizacijske otvore s obzirom na to da dječak vjerojatno traži mjesto na koje bi se sakrio. Iz tog razloga otkazan je i odvoz otpada u petak.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba

Dječak je odjeven samo u džemper, hlače i čarape, a temperature noću su niske, ipak, policija ne gubi nadu da će ga pronaći živog. U srijedu su ga snimile i nadzorne kamere dok je sam šetao mjestom u kojem živi, javlja Voice of Europe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene