Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara

SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini
SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Foto: Afp
SAD je započeo sa slanjem paketa pomoći Ukrajini. Riječ je o oružju vrijednom šest milijardi dolara.

Sjedinjene Američke Države osiguravaju novih šest milijardi dolara vojne pomoći kako bi pomogle Ukrajini da se obrani od ruske invazije, rekao je u petak američki ministar obrane Lloyd Austin.

Najnovija isporuka oružja uključivat će topničko streljivo kao i projektile za sustave protuzračne obrane Patriot američke proizvodnje, rekao je Austin nakon online sastanka s Obrambenom kontaktnom skupinom za Ukrajinu, koju vodi Washington.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam

Ova objava dolazi nakon što je američki Senat u utorak kasno navečer odobrio novu pomoć Kijevu u ukupnom iznosu od oko 61 milijardu dolara, čime se otvara put novim isporukama oružja nakon višemjesečne blokade.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba

Odmah potom u srijedu je američki predsjednik Joe Biden najavio trenutni vojni paket vrijedan milijardu dolara. Riječ je prvenstveno o opremi za protuzračnu obranu, topništvu, raketnim sustavima i oklopnim vozilima iz zaliha američke vojske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene